Nelis

Mijn naam is Romy van der Linden, ik ben geboren op 17 Oktober 1999, dus nu ben ik 18 jaar. Al van kleins af aan ben ik gek op paarden. Mijn moeder heeft vroeger ook paard gereden en de passie heeft ze de dag dat ik werd geboren al aan mij over gedragen. Toen ik 6 jaar was mocht ik eindelijk op paardrijden. Ik ben begonnen bij manege Brederoderuiters in Hagestein op Nelis. Het was een vrij kleine manege, want ze hadden maar 7 manege pony’s. Vriendinnen van mij reden op manege Rijnenburg, dus na ongeveer 1,5 jaar bij Brederoderuiters te hebben gereden ben ik op manege Rijnenburg in Nieuwegein gaan rijden.

Sylvia

Al snel werd ik helemaal verliefd op de manege pony Sylvia. Helaas had ze een blessure, waardoor ze op een geven moment moest worden ingeslapen. Ik was heel erg verdrietig, maar gelukkig waren er nog heel veel andere pony’s.  Op de manege werden ook FNRS wedstrijden gehouden. Ik reed mijn aller eerste wedstrijd op Jigger in de F4 en behaalde een 5e plaats, waar ik heel erg trots op was. Ik deed hierna elke maand mee met de dressuur wedstrijd. Kuifje werd mijn nieuwe lievelings pony en ik wilde dan ook het liefst mijn wedstrijd op hem rijden. Ik heb op manege Rijnenburg mijn F4 en F6 diploma behaald. Na een tijdje wilde ik wat meer uitdaging. Mijn moeder reed vroeger altijd carrousel op manege Zilfia’s Hoeve in Houten. Hier hadden ze nog steeds een carrousel groep en het leek mij super leuk om daar in mee te rijden.

Carrousel Zilfia’s Hoeve

In 2011 ben ik bij manege Zilfia’s Hoeve gaan rijden. Het carrousel seizoen was al bezig, dus ik heb eerst een half jaar in de dressuur les gereden. Uiteindelijk heb ik 5 jaar carrousel gereden en zijn we bijna elk jaar geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het was een hele leuke ervaring en het was altijd super gezellig met het team van 16 meiden en soms een paar jongens.

Eerste springwedstrijd

Ook ben ik verder gegaan met dressuurwedstrijden rijden op manege Zilfia’sHoeve. Ze hadden hier niet alleen dressuurwedstrijden, maar ook springwedstrijden. In 2013 heb ik mijn eerste springles gehad en daarna ben ik ook springwedstrijden gaan rijden.

Een hele goede vriendin van mij had een eigen pony Joy-Rider. Toen ze in haar examenjaar zat had ze soms wat extra hulp nodig voor gaar pony, omdat ze het ook best druk met school had. Ik verzorgde Joy dus af en toe en mocht er dan soms ook op rijden. Het rijden ging zelfs zo goed dat ik er ook een keer een wedstrijd op mocht rijden. We reden toen onderling een B proefje en behaalden een 1e prijs met 214 punten. (officieel 3 winstpunten!) Ook ging ik vaak mee naar haar  wedstrijden. Ik vond het zo gaaf dat ze met de trailer op andere locaties wedstrijden ging rijden.

Joy-Rider

Ik probeerde mijn ouders al jaren over te halen dat ik een eigen pony wilde. Mijn moeder zag hoe leuk het was om KNHS wedstrijden te rijden en dacht dat ik er nu klaar voor was om een eigen pony te krijgen. We moesten alleen mijn vader er nog van overtuigen. En tja… dat was even een dingetje. Hij is namelijk heel erg allergisch voor paarden en komt dus eigenlijk ook nooit kijken. Hierdoor maakt hij niet écht mee hoeveel plezier ik in het paardrijden heb. Natuurlijk bekijkt hij wel eens wat filmpjes, maar dat is toch heel anders dan in het echt. Nadat ik 10.000 keer een verhaaltje in mijn hoofd had geoefend ben ik met hem gaan praten. Gelukkig reageerde hij er heel erg goed op. En dat was het moment dat ik opzoek ging naar mijn aller eerste eigen pony.

Op de pagina Goldy kan je alles lezen over mijn eerste eigen pony. Op de pagina Birthday alles over mijn vorige topper. En op de pagina Dance-Fever alles over mijn huidige paard.